آیا اندوختهای دارید که در کوتاهمدت برای هزینه کردن آن برنامهای ندارید؟ سپرده بلندمدت بانکها میتوانند برای شما جذاب باشند. شما در ازای سپردهگذاری بلندمدت میتوانید از بانکها سود دریافت کنید.
با کلیک روی هر سپرده سرمایه گذاری بلند مدت، نرخ شکست، حداقل موجودی و جزئیات دیگر را مشاهده میکنید.
[توضیح درباره مدارک و شرایط افتتاح حساب بلند مدت را پس از جدول بخوانید]
به ادعای بانکها، آنها با اندوخته شما سرمایهگذاری میکنند و با پرداخت سود شما را در این سرمایهگذاری شریک میکنند. اصل و میزان سود این سپردهها از طرف بانکها تضمین میشود. لذا شما میتوانید روی برداشت ماهانه سود اندوخته خود حساب کنید. میزان این سودها میتواند در بین بانکها و بسته به انواع سپرده متفاوت باشد، مخصوصاً اگر رقم اندوخته شما رقم قابلتوجهی باشد.
یعنی برخی بانکها با آنکه درصد سود اعلامی و رسمیشان یک عدد است، در صورتیکه مبلغ قابل توجهی را برای سرمایهگذاری بلندمدت در نظر دارید، عدد بالاتری را برای سود شما تعیین میکنند و این کار به دست نمیآید جز با حضور در شعبه و گفتوگو با مدیر بانک.
پس تفاوت در رقم سودهای اعلامی در سایتهای رسمی، پاسخ متصدی بانک و شایعههایی که میشنوید از اینجاست!
برای اینکه بدانید هر ماه چقدر به حسابتان واریز میشود، کافی است مبلغ سپردهگذاری را در درصدِ سود (عدد تقسیم بر ۱۰۰) ضرب کنید. عدد به دست آمده کل مبلغی میشود که در پایان سال خواهید داشت. با تقسیم آن عدد به ۱۲ (تعداد ماههای سال)، حدود مبلغی که ماهانه به حساب شما واریز میشود، به دست میآید.
مثلا اگر ۱۲۰ میلیون تومان را در بانکی سپردهگذاری بلندمدت کنید و به پولتان هم دست نزنید، بانک سالانه به شما درصدی سود میدهد. فرض میکنیم ۱۸ درصد سود اعلام شده؛ در نتیجه شما با ضرب ۱۲۰ میلیون در ۰.۱۸، به مبلغ نهایی سود سالانه میرسید؛ ۲۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان. حالا ۲۱۶۰۰۰۰۰ را بر ۱۲ تقسیم کنید تا میزان سود ماهانه مشخص شود، یعنی ماهی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان. حالا اگر بانک دیگری ۲۰ درصد سود بدهد، ۱۲۰ میلیون در ۰.۲ ضرب میشود و در نتیجه به عدد ۲۴ میلیون سالانه و ۲ میلیون تومان ماهانه میرسیم.
معمولا شرایط رقابتی چندانی در جزئیات افتتاح حساب سپردهگذاری بلندمدت و بیشترین سود بانکی وجود ندارد. چون رقم سود توسط بانک مرکزی ابلاغ میشود و اغلب بانکها موظفند آن رقم را برای مشتریان بانکی در نظر بگیرند. ولی همانطور که میدانید، برخی بانکهای خصوصی با توجه به شرایط اقتصادی، سعی میکنند با روشها و امتیازهایی سرمایه بیشتری جذب کنند. این امتیازهای همیشگی نیست و تنها با پرسش از شعبه موردنظرتان تایید میشود:
وقتی بانک میخواهد سرمایه شما را در اختیار بگیرد، طبیعتا نباید شرایط پیچیدهای پیش پای مشتری بگذارد! پس برای افتتاح حساب سپرده بلندمدت یک ساله کافی است 18 سال تمام داشته باشید و به همراه کارت ملی [جدید] و شناسنامه به شعبههای بانک مراجعه کنید. بقیه اطلاعات در جدول بالا آمده است.
در شرایط افتتاح حساب بلندمدت برای شما مشخص شده که تا چه زمانی حق برداشت از حسابتان را ندارید و اصطلاحا پولتان در نزد بانک بلوکه شده است. در این دوره زمانی که در هر بانک با بانک دیگر متفاوت است، شما نمیتوانید به پولتان دسترسی داشته باشید یا در شرایط اضطراری باید جریمه برداشت از سپرده بلند مدت پرداخت کنید ولی وقتی این دوره بلوکه بگذرد، میتوان از حساب بلندمدت هم برداشت کرد.
پس از دوره زمانی مشخص شده توسط بانک، برداشت از حساب سپرده بلند مدت (یکساله یا دوساله) شرایط خاصی ندارد! کافی است به بانک مراجعه کنید و همراه مدارک شناسایی و حساب بلندمدت، درخواست دهید تا از حسابتان برداشت کنید. در این مواقع متصدی بانک تذکر میدهد که مبلغ برداشته شده با نرخ شکست به شما پرداخت میشود.
خودمانیاش میشود این که اگر سرمایهتان را زودتر از موعدی که با بانک قرار گذاشتهاید (یک یا دو سال؛ بستگی به این دارد که کدام سپرده بلندمدت را انتخاب کرده باشید) بردارید، بانک درصد مشخصشدهای از پول شما را کسر میکند تا این خروج زودتر از موعد سپرده را جبران کند. حالا میشود اسمش را جریمه برداشت قبل از سررسید سالانه یا عنوانهای مشابه هم گذاشت ولی معمولا در اصطلاحات بانکی به آن نرخ شکست میگویند.
سلام درخواست وام فوری دارم با تشکر
عمو جان دو ساعت مطلب نوشتی چی رو می خوای ثابت کنی این مطالبهایی که نوشتی مال چند سال پیش بانک آینده است . الان بانک آینده مدیریتش کلا عوض شده و تبدیل به بانک خصوصی شده که زیان انباشته اش هم بسیار کم هم شده
مطابق با مستندات منتشر شده از سوی سازمان بورس، زیان انباشته بانک آینده برای عملکرد منتهی به پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ به ۸۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیدهاست.
زیان بانک آینده از مرز بحران گذشت
به گزارش اخبار بانک به نقل از خبرگزاری مهر مطابق با مستندات منتشر شده از سوی سازمان بورس، زیان انباشته بانک آینده برای عملکرد منتهی به پایان شهریور ماه ۱۴۰۰ به ۸۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور باید گفت تقریباً معادل یک میلیون تومان به ازای هر ایرانی زیان تراشیده است.
ریشه این زیان بزرگ از زمانی آغاز میشود که سه مجموعه بانک تات، تعاونی اعتباری صالحین خراسان و توسعه اعتباری آتی با تکلیف بانک مرکزی در ۱۱ فروردین ماه ۱۳۹۲ در یکدیگر ادغام و شرکت جدیدی به نام بانک آینده تأسیس میشود.
اقدامی که با تنظیم قراردادهای عجیب و فاقد وجاهت قانونی؛ به بهانه انتقال داراییها، بدهی و تعهدات این سه نهاد به بانک آینده منجر به جابجایی تعهدات بدهکار در سرفصلهای ترازنامه شده است.
این قرارداد که به لحاظ مصداق اخلال در نظام اقتصادی کشور است میبایست از سوی بانک مرکزی و نهادهای نظارتی مورد بررسی موشکافانه قرار بگیرد در حالی است که در سال مالی ۹۴ نیز هیأت مدیره اسبق بانک آینده که منتخب مالک واحد این مجموعه بوده اند، با فروش صوری ایرانمال و یک شرکت دیگر از همین مجموعه به شرکتهای تابعه این بانک و اخذ پیش پرداخت به عنوان درآمد در صورتهای مالی اقدام به شناسایی سود موهوم میکنند.
اما در سال مالی بعد به بهانه عدم پرداخت اقساط شرکت تابعه بانک، این قرارداد را فسخ و دوباره این دارایی را با سود موهوم شناسایی شده به جای اول خود بر میگردانند و با قدرت بیشتری همچنان اضافه برداشت از بانک مرکزی که نتیجه اش همان چاپ پول است را ادامه میدهند در حالی که اساساً بانک آینده از سال مالی ۹۴ به بعد زیانده بوده و بر زیان آن همچنان افزوده شده است.
سازمان بورس در اقدامی شجاعانه و شفاف در حالی مجوز انتشار آخرین مستندات و اطلاعات مالی بانک آینده بر روی کدال را صادر کرده که بررسی این گزارشها بسیاری از کارشناسان و حتی حسابرسان معتمد این نهاد را شگفت زده کرده است.
براساس صورتهای مالی بانک آینده در گزارش عملکرد ۹ ماهه سال ۱۴۰۰، زیان انباشته این بانک به حدود ۸۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
بررسیها نشان میدهد زیان سوپر نجومی بانک آینده، ناشی از عدم بازپرداخت تسهیلاتی است که بر خلاف قوانین و قواعد بانک مرکزی و با اضافه برداشتهای متعدد از منابع بانک مرکزی، در بازه زمانی ۹۵ تا ۹۷ به شرکتهای خاص مالک واحد سهام بانک آینده تخصیص داده شده است.
به عنوان نمونه، یکی از این تسهیلات خلاف قانون، مربوط به شرکت مرتبط با ایرانمال بوده است که ۴۰ برابر بیشتر از سقف تعیین شده بانک مرکزی پرداخت شده و از این محل، بانک آینده هم اکنون ۴۶ هزار میلیارد تومان از شرکت مذکور طلبکار است. البته رقم ابتدایی تسهیلات حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان بوده اما عدم بازپرداخت، باعث افزایش آن شده است.
ریشه این وضعیت بانک آینده و زیان ۸۱.۹ هزار میلیارد تومانی آن، به مدیریت ناکارآمد و پر از تخلف این بانک در سالهای ۹۵ تا ۹۷ و ترکیب سهامداران آن بر میگردد که به یک شخص خاص و ذینفوذ که مالک واحد بیش از ۶۰ درصد سهام بانک به شمار میرود وابسته است.
بر اساس این گزارش با توجه به اینکه گزارشهای ایران مال از طرف حسابرس معتمد بانک مرکزی مردود اعلام شده و عملاً افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی به بن بست رسیده از بانک مرکزی انتظار میرود با انجام حسابرسی موشکافانه از نهادهای ادغام شده در زمان تأسیس بانک آینده بویژه بانک تات در موعد تصفیه و بطور خاص شرکت توسعه ساختمانی البرز تات که در آن دوره مالک مجموعه ایران مال به شمار می رفته، گزارشی جامع از ترکیب سهامداران و وضعیت داراییهای این بانک و شرکتهای تابعه آن ارائه دهد تا مشخص شود، در سمت راست ترازنامه بانک آینده و ارزش جاری سرفصل داراییهای ثابت و سایر داراییها در مقابل بدهیهای مالک واحد سهام این بانک چه اتفاقات شگفت آور و نامساعدی رخ داده است.
قدر مسلم وزارت اقتصاد که هم اکنون اختیار سهام غیر قانونی این شخص را بر عهده دارد، باید بتواند هر چه سریعتر وضعیت بانک را تعیین تکلیف نموده و با قطع دسترسی اشخاص باقیمانده از مدیریت اسبق از این بانک و شرکتهای زیرمجموعه از جمله ایرانمال، اقدامات فوری در جهت کشف و تملک داراییهای ثابت و جابجا شده در سرفصلهای حسابداری شرکتهای متعلق به مالک بانک آینده را به نفع سپرده گذاران بانک به انجام برسانند والا بحران ترکیدن زیان متورم بانک آینده دامن گیر سیستم بانکی کشور خواهد شد.
عمو جان دو ساعت مطلب نوشتی چی رو می خوای ثابت کنی این مطالبهایی که نوشتی مال چند سال پیش بانک آینده است . الان بانک آینده مدیریتش کلا عوض شده و تبدیل به بانک خصوصی شده که زیان انباشته اش هم بسیار کم هم شده
انتشار نظرات کاربران توسط «رده» به معنای تایید محتوای آنها نیست
عوض اینکه هوای قشر کم پول و ضعیف رو داشته باشن و به پول کم آنها سود خوبی بدن برعکس به پول ثرتمند جماعت سود بالاتر میده در ضمن سپرده آینده ساز بانک آینده چرا دیگه بیست درصد نمیده و کرده هیجده درصد
کدوم عاقلی واسه بیست درصد سود پول بی زبون دست شما میده 🤦🤦
امروز رفتم شعبه بانک آینده راجع به سپرده بلند مدت ویژه پرسیدم که معاون شعبه فرمودند : « ما تا یک ملیارد سپرده 18 درصد و 2 ملیارد تا 3 ملیارد 19 و 3 ملیارد تومان 20 درصد سود می دهیم. و بعد گفت نرخ ما همینه . از سایت رده می پرسم آیا داده های بانک را چک می کند.
سلام
رده بهطور مداوم و با خبرنگار میدانی، دادههای بانکی رو چک میکنه. این سود هم توسط خود بانک به خبرنگار ما اعلام شده و بعد از کامنت شما مجدد چک شد. شاید این نوع سپرده شعبه به شعبه فرق داشته باشه.
سلام من از شعبه بانک پرسیدم و تایید کردند .متشکر از رده