رده بررسی مرآت چیست؟ اعتبارسنجی در سامانه مرات بانک رسالت

مرآت چیست؟ اعتبارسنجی در سامانه مرات بانک رسالت

بررسی

همه اطلاعاتی که درباره تایید وام بانک رسالت نیاز دارید

نویسنده: رده
14 آبان 1398
اعتبارسنجی مرآت

سامانه اعتبارسنجی مرآت چیست؟

بدون شک یکی از شرایط مهم برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان این است که بانک، از توان مالی فرد متقاضی برای بازپرداخت اقساط اطمینان حاصل کند. در بانک قرض‌الحسنه رسالت این وظیفه بر عهده سامانه‌ای به نام مرآت است که وظیفه اعتبارسنجی متقاضی تسهیلات را دارد. این سامانه درواقع به‌صورت غیرحضوری، توان مالی و اعتباری متقاضی تسهیلات را برای بازپرداخت اقساط تسهیلات موردنیاز ارزیابی می‌کند.

 

اهمیت اعتبار سنجی در سامانه مرآت بانک رسالت

عدم بازپرداخت و بی‌تعهدی مشتریان نسبت به بدهی‌های بانکی و عدم بازپرداخت اقساط تسهیلات دریافتی یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های بانک‌هاست که شاید باعث سخت شدن شرایط پرداخت تسهیلات نیز شده است. با توجه به همین معضل بزرگ، نیاز به اعتبارسنجی متقاضی تسهیلات بیش‌ازپیش اهمیت پیداکرده تا ریسک بانک‌ها و مؤسسات مالی برای پرداخت تسهیلات کمتر شود. در پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه بانک رسالت، سامانه مرآت نقش اعتبارسنجی و دادن رتبه اعتباری به متقاضیان حقیقی تسهیلات را بر عهده دارد و ظرفیت بدهی آن‌ها را مشخص می‌کند.

کارنامه بانکی-مالی خود را اعتبارسنجی کنید

 

اعتبار سنجی در سامانه مرآت چه مزایایی دارد؟

اعتبارسنجی مشتریان بانک‌ها و مؤسسات مالی در سامانه مرآت، که در فرآیندی سریع انجام می‌شود، مزایای زیادی برای بانک و متقاضی تسهیلات دارد. علاوه بر انجام غیرحضوری اعتبارسنجی و مهم‌تر از همه ایمن بودن فرایند اعتبارسنجی، ارائه خدمات ارزیابی اعتباری، استانداردسازی و هماهنگ‌سازی فرآیند اعتبارسنجی، تعیین ظرفیت بدهی اعضاء بر اساس شاخص‌های اعتبارسنج، تعیین بهبوددهنده‌های اعتباری متناسب با سطح اعتبار اعضاء، محاسبه ریسک اعتباری و پیشنهاد راهکارهای مدیریت آن و قابلیت اتکای بالای خروجی‌های اعتبارسنجی با توجه به مستند بودن اطلاعات و مدارک، جزو دیگر مزایای این سامانه است.

 

چطور در سامانه مرآت اعتبارسنجی شویم؟

طرح مرآت بانک رسالت

شما برای اینکه در سامانه مرآت اعتبارسنجی شوید باید از طریق سایت www.imerat.ir در این سامانه ثبت‌نام کنید که نیاز به ارائه اطلاعات به این سامانه دارد. از جمله شماره‌حساب در بانکداری اجتماعی بانک قرض‌الحسنه رسالت که با عدد 10 آغاز می‌شود و نام و شناسه کانون که هم‌زمان با افتتاح حساب می‌توانید دریافت کنید. یکی از مدارک مهمی که برای اعتبار سنجی نیاز دارید، آپلود کردن مدرک مربوط به احراز شغل و درآمدتان مثل مانند فیش حقوقی، حکم کارگزینی، جواز کسب، پروانه و هر گواهینامه‌ای که تأیید شغل و درآمد شما باشد.

  • ثبت‌نام شما از طریق کد ملی و شماره تلفن همراه انجام می‌شود.
  • رمز عبور، از طریق پیامک و پست الکترونیک برای شما ارسال می‌شود.
  • هر شماره تلفن همراه صرفاً برای یک متقاضی قابل‌استفاده است.
  • شما از طریق اپلیکیشن مرآت نیز می‌توانید اقدام به ثبت‌نام در این سامانه کنید.

 

چه افرادی می‌توانند در سامانه مرات ثبت‌نام کنند؟

سامانه اعتبارسنجی مرآت مختصی افراد حقیقی است و تمامی افرادی حقیقی بین 18 تا 80 سال که به فعالیت‌های مختلف اشتغال دارند می‌توانند در این سامانه ثبت‌نام کنند. شاغلین دولتی و عمومی غیردولتی، شرکت‌های خصوصی، مشاغل آزاد می‌توانند برای اعتباری سنجی در سامانه مرآت عضویت پیدا کنند. اگر شما شغل دومی هم دارید، برای بهبود نتیجه اعتبارسنجی می‌توانید اطلاعات و مستندات شغلی و درآمدی شغل دومتان را هم در سایت بارگذاری کنید.

اطلاعات بیشتر درباره وام بانک رسالت

 

ثبت درخواست اعتبارسنجی در سامانه مرآت

شما بعد از انجام فرایند ثبت‌نام و تکمیل اطلاعات و مدارک لازم، امکان ثبت درخواست اعتبارسنجی در سامانه را دارید و فراموش نکنید که تا زمان دریافت نتیجه اعتبارسنجی امکان هیچ‌گونه ویرایشی در اطلاعات خودتان را نخواهید داشت. البته این امکان وجود دارد که هم‌زمان با بررسی درخواست شما توسط سامانه، پیامی مبنی بر اصلاح درخواست برای شما ارسال شود که باید به سایت مراجعه و ضمن اصلاح موارد خواسته‌شده، اطلاعات جدیدتان را ثبت کنید.

 

اعتبارسنجی در سامانه مرآت چقدر طول می‌کشد؟

همان‌طور که قبلاً گفتیم، فرایند اعتبارسنجی در سامانه مرآت کاملاً غیرحضوری و با سرعت بالایی انجام می‌شود. از زمانی که شما درخواست اعتبارسنجی را در سایت ثبت می‌کنید تا اعلام نتیجه آن حدود یک هفته طول می‌کشد و اعلام نتیجه اعتبارسنجی به‌صورت پیامکی به شما اطلاع داده می‌شود. شما برای اطلاع از نتیجه و جزئیات اعتبارسنجی انجام‌شده باید به سایت مراجعه و بعد از ورود به صفحه شخصی خودتان، از وضعیت پرونده خودتان مطلع شوید.

 

هزینه اعتبارسنجی در سامانه مرآت چقدر است؟

با توجه به اینکه فرآیند اعتبارسنجی، مستلزم انجام فعالیت‌های متعددی از سوی کارشناسان مختلف است، طبیعتاً امکان ارائه رایگان این خدمات وجود ندارد. البته با توجه به عدم نیاز به مراجعه به بانک برای ثبت‌نام و ارائه مدارک و انجام کاملاً غیرحضوری اعتبارسنجی، هزینه حدود 20 هزارتومانی برای عضویت در سامانه مرآت و انجام امور مربوط به آن، معقول به نظر می‌رسد که صرفاً از طریق سامانه انجام می‌شود. ضمن اینکه مدت‌زمان اعتبار گواهی اعتبارسنجی یک سال است و پس از یک سال، لازم است مجدد تقاضای اعتبارسنجی داده شود.

 

نتیجه اعتبارسنجی را چطور آنالیز کنیم؟

نتیجه اعتبارسنجی که توسط سامانه اعتبارسنجی مرآت بانک رسالت برای شما ارسال می‌شود دارای سه بخش توان بازپرداخت اقساط، ظرفیت بدهی و سقف تعهد است.

  1. توان بازپرداخت ماهیانه اقساط: حداکثر مبلغ قسطی که شما می‌توانید به‌صورت ماهیانه پرداخت کنید و مبلغ جمع اقساط کل وام‌های شما در بانک نمی‌تواند از این عدد بیشتر باشد.
  2. ظرفیت بدهی: حداکثر مبلغ وامی که در صورت داشتن شرایط لازم در بانک، شما می‌توانید دریافت کنید.
  3. سقف تعهد: حداکثر مبلغی که می‌توانید تعهد دیگران را بپذیرید و درواقع ضامن دیگران شوید.

 

رتبه‌بندی در سامانه اعتبارسنجی مرآت بانک رسالت

علاوه بر نتیجه اعتبارسنجی، رتبه‌بندی متقاضی در سامانه مرآت نیز صورت می‌گیرد که شامل رتبه‌های: ممتاز، کاملاً متناسب، متناسب و نامتناسب خواهد بود.

  • ممتاز: عدم نیاز به ارائه بهبوددهنده اعتباری (چک یا سفته)
  • کاملاً متناسب: نیاز به ارائه یک بهبوددهنده اعتباری (یک فقره چک و یک نفر متعهد معتبر، برای امضای پشت چک)
  • متناسب: نیاز به ارائه یک فقره بهبوددهنده اعتباری (چک یا سفته) توسط خودتان و یک فقره چک یا سفته توسط یک نفر متعهد معتبر.
  • نامتناسب: افرادی در این طبقه قرار می‌گیرند که اقساط وام‌های قبلی خود را با تأخیر پرداخت کرده‌اند و رفتار اعتباری مناسبی نداشته‌اند. به همین دلیل امکان استفاده از خدمات سامانه مرآت برای ایشان وجود ندارد و در صورت بهبود رفتار اعتباری، در آینده امکان استفاده از خدمات اعتبارسنجی مرآت فراهم خواهد بود.
مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

171 دیدگاه
  1. محمد می‌نویسد

    با سامانه مرات 02174318900 تماس بگیرید

  2. مینا می‌نویسد

    بخوام کلا حساب مرآتم رو پاک کنم دوباره وارد اعتبار سنجی بشم چکار کنم

    1. ن ح می‌نویسد

      سلام ازسامانه مرآت راهنمایی بگیرین02174318900

  3. مینا می‌نویسد

    من حساب مرآتم مسدود شده چکار کنم

    3
    1
  4. عبدالحسبن محبوبی می‌نویسد

    سیستم خوبی است

    1
    1
  5. نگار می‌نویسد

    من با این سامانه اعتبارسنجی انجام دادم کلا اگه مدارکی که از قبل نوشته را اماده داشته باشید و گردش حسابتون هم بد نباشه یا حداقل یه ضامن با گردش مالی خوب تو بانک رسالت داشته باشید اونقدرا هم اذیت نمیکنن فقط متاسفانه زمان بره یک هفته فقط طول می کشه جواب اعتبار سنجی بیاد. شناسه کانون هم فرقی نمی کنه برای هر بانک رسالتیو بزنید مهم نیست. ولی فقط کاش تسهیلات بانک جواب تلفن هارو بدن…

    1
    1
  6. محمد می‌نویسد

    سلام با این نحوه وام دادن بجز اتلاف وقت مردم واذیت کردن در شرایط سخت ثمری ندارد باید پاسخگویی سریع ومطمئن و مردم پسند باشد نه دلسردی و عدم رضایت از بانک

    4
    2
    1. ن ح می‌نویسد

      سلام شماره تماس پشتیبانی مرآت02174318900به صورت٢۴ساعته تماس بگیرین راهنماییتون میکنن

  7. need می‌نویسد

    سلام . من اصلا در بانک رسالت حسابی ندارم و درخواست وام و اعتبار سنجی نداشتم. با اینحال برای من پیامک اعتبار سنجی از omerat.ir آمده. سایت اعتبار سنجی imerat.ir هست یا omerat.ir . ممکنه سازمان برای من حساب باز کرده باشه. بدون باز کردن حساب هم میشه در خواست اعتبار سنجی و وام کرد مگه؟

    7
    4
  8. محمدی می‌نویسد

    سلام وقت بخیر امروز پیامکی برام اومده کد کاربری و رمز عبور در سامانه مرآت اصلا نمیدونم چی هست سرچ کردم تا با این سایت برخوردم من جایی درخواست وام ا طریق بانک رسالت ندادم چرا چنین پیامکی آمده و مرا عضو کرده اند ؟

  9. محمود 68 می‌نویسد

    سلام ایا راهی وجود دارد بدون داشتن مدرک شغلی اعتبار سنجی انجام شود؟چگونه؟

    16
    9
  10. شبنم می‌نویسد

    من میخوام کانونم رو عوض کنم می پرسم چیکار باید بکنم میگن از راهنما بپرس آخه این چه جوابیه یه ماه درخواست وام دادم هر روز میگن این کارو باید بکنی آخه چه وضعشه

    1
    1
    1. ن ح می‌نویسد

      سلام ازپشتیبانی مرآت راهنمایی بگیرین02174318900

  11. مرضیه می‌نویسد

    شماره کانون بر اساس منطقه بندی تهران هست. مثلا کسی که تهرانپارس هست منطقه 4 تهران هست و شماره کانون را باید از پشتیبانی مرات (021) 74318900 – 10 بگیرد.
    امیدوارم بدرد دوستان بخورد

    10
    2
  12. علیرضا فرق زاری می‌نویسد

    شماره کانون چیه می خواد. از بانک گرفتم هر چی می زنم قبول نمی کنه. اینهمه مدت پولم در باک گذاشتم که وام بگیرم حالا صد تا سنگ میزاره جلو پات

    11
    1
  13. تیک توک می‌نویسد

    واقعا مسخره است این سامانه خوب بگید وام نمی دیم دیگه این همه مراحل اصلا برای چی یه جاهایی ازت مدرک می خواد ادم نمی دونه از کجا بیاره

    5
    1
  14. سلامی می‌نویسد

    سلام یک هفته تمام من پشت تلفن نشستم تماس میگیرم با مرات موفق نمیشم صحبت کنم لطفا رسیدگی کنید

  15. محسن می‌نویسد

    سلام
    برای جواب سوالات با شماره تو سایت مرآت تماس بگیرید
    یه کم معطلی داره ولی جوابتون رو خوب میدن

  16. مهدی می‌نویسد

    سلام به من گفتن به دلیل عدم کد اعتبارسنجی رد شده یعنی چی من که اعتبار سنگی کردم

  17. فاطمه روستایی می‌نویسد

    میترسین طرف قسط نده چون کارمندنیست وجوازکسب نداره. اما ذره ای وجدان تو وجودتون نیست لحظه افتتاح حساب اینو بگین […]

    6
    1
  18. یوسفی می‌نویسد

    کد کانون شهرهارو باید از کجا پیدا کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟4061 زدم رد شد

    7
    8
    1. ن ح می‌نویسد

      سلام ازپشتیبانی مرآت راهنمایی بگیرین02174318900

  19. سحر می‌نویسد

    خدایش ملت سرکار گذاشتن باگوشی اندروید هرچی زدیم نشد .رفتیم کافینت ۲۰ تومان جدا دادیم اخرش پیام امد در نظر سنجی رد شدین حالا میخوام وام ازدواج بدن مردم سرکار گذاشتین مارو چه به اینترنتی بابا حالا یکی سواد نداشت چی .

    4
    1
  20. هادی می‌نویسد

    سلام تا اینجا که کد پیگیری رو داد هزینه ای دریافت نشد.. کد کانون رو هم 4061 زدم.. نمیدونم واسه همه جا همین کد هست؟

  21. شهاب می‌نویسد

    اين متعهد معتبر براي امضاي پشت چك،دقيقا يعني چي؟؟

    7
    2
  22. یوسف فرمانی می‌نویسد

    باسلام پیامی آمده برای ادامه روند وام به راهنمای کانون مراجعه کنید آدرسش درمشهد کجاست؟

    7
    3
  23. الهه می‌نویسد

    شناسه کانون برای بانک قرض الحسنه رسالت شعبه ارتش اصفهان چیست و از کجا میتوان ان را بدست اورد

    13
    1
    1. ن ح می‌نویسد

      سلام ازسامانه02174318900دریافت کنین

  24. محمد می‌نویسد

    دوستان شناسه کانون4061 است

  25. محمد می‌نویسد

    متاسفانه بانک از پول مردم استفاده می کنه و آخر سر اعلام می کند طبق اعتبار سنجی سامانه مرات شما نه می تونی وام بگیری و نه میتونی ضامن بشی به نظر بنده و برداشت شخصی اینجانب مصداق حقه بازی و […] است چرا بانک اول اعتبار سنجی انجام نمی دهد و بعد به طرف بگه شما می توانی در این بانک حساب باز کنی و در صورتی که تا زمان دریافت وام چنانچه چک برگشتی و اقساط عقب افتاده نداشته باشی می توانی وام بگیری و یا ضامن شوی در حالی که بعد از استفاده پول مردم پس از اعتبار سنجی اعلام می نماید که شما نمی توانیید وام بگیری و جالب تر اینکه برای اعتبار سنجی هم پول میگیرند در حالی که اگر واقعا بانک صادق بود می توانست این عملیات را رایگان انجام دهد فقط سرکیسه کردن مردم هستش

    17
    1
  26. احسان می‌نویسد

    شناسه کانون باید چی بزنم برا استان اذربایجان غربی

    28
    8
    1. ن ح می‌نویسد

      سلام ازپشتیبانی مرآت راهنمایی بگیرین02174318900

  27. علی اکبر درخشنده می‌نویسد

    سایت اعتبار سنجی رسالت ده هزار کم میکنه هیچ جوابی نمیده متاسفم برای ملتی که شما امینش هستید با طراحی یه مسخره بازی تو درتو که حتی یه کارشناس بانکی هم سر از کارتون در نمیاره . متاسفم برای ملتی که اسیر شدند… اینه بانکداری الکترونیک؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ […]

    9
    2
  28. امین شیخ علی پور می‌نویسد

    اعتبارسنجی فقط هزینه داره وباید برای وام حداقل شش ماه سپرده داسته باشی وبعداز شش ماه معدل می گیرن هرچی معدل باشه وام می دن ولی بانک های دیگر سه ما سپرده داشته باشی بهت وام می دن پس خودتون درگیر مرآت نکنید بانکهای دیگر بهتر از بانک رسالت فقط برای کاسبی مرآت کذاشتن که چهارتا مثل من وشما گول حرفهاشون بخوریم وثبت نام کنیم هزینه پرداخت کنیم

    12
  29. مجتبی می‌نویسد

    سلام.کد اعتبار سنجی که برای ثبت درخواست وام نیاز هست همون شماره پرونده در سامانه مرآت هست یا در جواب اعتبار سنجی ذکر میشه؟

    31
    14
  30. افضلی می‌نویسد

    سلام من ازیک وام درحاضر استفاده کرده ام درحال پرداخت قسط هستم
    اگربخواهم ازمرکزی دیگری جهت وام اقدام کنم چگونه درمرات اعتبارسنجی انجام می شود

    4
    2
دریافت اعتبار اسنپ پی
×
دریافت اعتبار اسنپ پی
از ۲ تا ۲۰ میلیون تومن اعتبار بگیر بدون چک و سفته