رده بررسی ۵ نکته مالی برای ازدواج فرزندان

۵ نکته مالی برای ازدواج فرزندان

بررسی
نویسنده: رضا عبدی
26 دی 1403

وقتی به عنوان والد به فرزندان‌مان فکر می‌کنیم، اغلب نقاط عطف را بیشتر از همه به یاد می‌آوریم. اولین کلماتی که بر زبان آوردند، اولین روز مدرسه، فارغ‌التحصیلی از دبیرستان، اما در بین این خاطرات شیرین احتمالا پرخرج‌ترین واقعه چیزی نیست جز ازدواج فرزند. اگرچه در ازدواج نسل‌های گذشته هم جنبه‌های غلط زیادی وجود داشت، اما یک جنبه آن بدون تردید مثبت بود. آن هم این که عروس و داماد بدون تشریفات و بدون تحمیل کردن مخارج سنگین بر خود و خانواده راهی زندگی مشترک می‌شدند. اما امروزه هزینه ازدواج و مراسم عروسی سرسام‌آور است و آنچه رایگان نیست، خود عروسی است. مراسم عروسی به چنان سرمایه‌گذاری بزرگی تبدیل شده که شروع زندگی مشترک بسیاری از جوانان را به تاخیر انداخته است. در این مطلب به نکات مالی برای ازدواج فرزندان می‌پردازیم.

بایدها و نبایدهای نکات مالی ازدواج فرزندان

شما کجای کارید؟ اول از همه، برای پرداخت هزینه عروسی رویایی فرزندتان احساس اجبار نکنید، مخصوصا اگر وضعیت مالی‌تان کاملا مساعد نیست. اصلا به پس‌انداز بازنشستگی‌تان دست نزنید یا از وام‌های بانکی استفاده نکنید. اگر می‌توانید و می‌خواهید که مقداری پول نقد صرف مراسم ازدواج فرزندتان کنید، این کار را انجام دهید. اما حواس‌تان باشد پرداخت پول نقد به عروس و داماد، این حق را به شما نمی‌دهد که نظرات‌تان را بر برنامه ازدواج آن‌ها تحمیل کنید.

البته با بالا رفتن سن ازدواج نسبت به دهه‌های قبل، افراد اغلب از نظر مالی وضعیت بهتری دارند و بسیاری از زوج‌های امروزی سعی می‌کنند قسمتی از هزینه عروسی را خودشان بپردازند. اگرچه همچنان برای بسیاری از افراد تامین چنین هزینه‌هایی بسیار سخت است. در ادامه به ۵ نکته مالی برای ازدواج فرزندان اشاره شده است تا فرزندتان بتواند از پس این هزینه بربیاید.

نکته ۱: حلقه‌ای بخر که بتوانی پولش را به راحتی تامین کنی

یک باور غلط در آمریکا وجود دارد که قیمت حلقه نامزدی باید معادل دو ماه حقوق باشد. این قانون در دهه ۱۹۸۰ توسط بازاریابان شرکت De Beers باب شد. این باور به سرعت از قانون قبلی مبنی بر قیمت حلقه معادل یک ماه حقوق هر فرد پیشی گرفت. جالب است بدانید قانون قبلی را هم بازاریابان همان شرکت در چند دهه قبل باب کرده بودند!

محققان دانشگاه Emory در بررسی‌هایشان متوجه شدند که وقتی مردی ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار صرف خرید حلقه نامزدی می‌کند، او و نامزدش با احتمال یک‌سوم برابر بیشتر نسبت به کسانی که بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار بابت حلقه خرج کرده‌اند، از هم جدا می‌شوند. اگرچه دقیقا چنین باوری در ایران یا بسیاری کشورهای دیگر وجود ندارد، اما توضیح محققان برای این یافته احتمالا در مورد همه زوج‌های جوان صادق است: هرچه یک زوج از اول زندگی بدهی کمتری داشته باشند، اضطراب کمتری بر ازدواج‌شان حکم‌فرما خواهد بود.

نکته ۲: هزینه فرصت را در نظر بگیر

فرزندتان خیلی راحت می‌تواند به دلیل چشم‌و‌هم‌چشمی با مراسم ازدواج یک چهره معروف یا دوستان و اطرافیان در دام برنامه‌ریزی یک جشن ازدواج بسیار مفصل بیفتد. به فرزندتان یادآوری کنید چگونه پولی که فقط در همین یک روز خرج می‌شود، می‌تواند در هدف‌های دیگرش به او کمک کند. برای مثال، گاهی اوقات هزینه یک مراسم ازدواج معادل بخش قابل توجهی از هزینه خرید مسکن یا معادل هزینه خرید اتومبیل است.

همچنین، این هزینه گاهی اوقات برای تسویه حساب یک وام بانکی به بهره بالا کافی است. از فرزندتان بخواهید این هزینه‌ها را در مقابل تصمیمش سبک‌سنگین کند. این در حقیقت همان توجه به هزینه فرصت است.

نکته ۳: تا جای ممکن پول اضافه پرداخت نکن

نکته سوم از نکات مالی ازدواج فرزندان، موضوع خیلی مهمی مخصوصا در ایران خودمان است. تهیه‌کنندگان غذا، تزئین‌کنندگان گل، عکاسان و دیگر فروشندگان اغلب برای خدمات عروسی، هزینه بالاتری دریافت می‌کنند. دلیل آن این است که این فروشندگان می‌دانند عروس و داماد در خریدهای اول خود بی‌تجربه‌اند و تمایل دارند عروسی شاخص و پرزرق‌وبرقی داشته باشند.

یک تحقیق در انگلستان نشان می‌دهد اگر یک مهمانی خانوادگی به صورت جشن ازدواج توصیف شود، فروشندگان تا 4 برابر قیمت‌هایشان را افزایش می‌دهند. می‌توانید این موضوع را آزمایش کنید، به فرزندتان بگویید پیش از عقد قرارداد با خدمات عروسی قیمت چند جا را برای مهمانی خانوادگی پرس‌وجو کند. سپس در تماسی دوباره برای همان تعداد مهمان با عنوان عروسی قیمت بگیرد. بعد از آن می‌توانید بر سر قیمت چانه‌زنی کنید، یا اگر تفاوت قیمت خیلی بالاست اصلا بی‌خیال آن فروشنده شوید.

گاهی اوقات تفاوت قیمت‌ها آن‌قدر زیاد است که عروس و داماد ترجیح می‌دهند با طراحی خودشان، جشن ازدواج‌شان را در یک مکان ارزان‌قیمت مثل یک سالن ساده یا در حیاط منزل یکی از آشنایان برگزار کنند.

نکته ۴: هر چه پول کمتری صرف جشن ازدواجت کنی، ازدواجت پایدارتر خواهد بود

برخلاف آن چه بازاریابان صنعت ازدواج مطرح می‌کنند، فارغ از طبقه مالی، زوج‌هایی که پول زیادی خرج مراسم ازدواج‌شان کرده‌اند، نسبت به زوج‌های مقتصد و میانه‌رو، با احتمال بیشتری از هم جدا می‌شوند. بر اساس مطالعه دانشگاه Emory که در بالا اشاره شد، زوج‌هایی که بیش از ۲۰ هزار دلار خرج عروسی کرده‌اند، با احتمال 3.5 برابر بیشتر نسبت به کسانی که نسبتا کم (۵ تا ۱۰ هزار دلار) خرج کرده‌اند، از هم جدا می‌شوند.

نکته: طبق گزارشی که در سال ۱۳۸۹ در مورد یکی از تالارهای مشهور تهران منتشر شد، 68% از ازدواج‌های صورت‌گرفته در آن سال در آن تالار منجر به طلاق شده بود. در آن زمان، هزینه هر مراسم در آن تالار بیش از 150 میلیون تومان بوده است.

محققین این‌طور نتیجه‌گیری می‌کنند که مانند یک حلقه نامزدی گران‌قیمت، یک مراسم عروسی پرهزینه هم می‌تواند منجر به بدهی‌هایی شود که ازدواج را تحت تنش قرار می‌دهد. به‌علاوه چنین درگیری ذهنی تمرکز بر مسئله اصلی را که خود رابطه است، از بین می‌برد.

نکته ۵: سعی کن با وام ازدواجت سرمایه‌گذاری کنی

به فرزندتان یادآوری کنید که با وام ازدواج می‌تواند به چندین هدف مالی و شخصی‌اش دست پیدا کند. در ادامه چند روش مناسب برای سرمایه‌گذاری با استفاده از وام ازدواج آورده شده است:

سرمایه‌گذاری در بورس: یکی از گزینه‌های جذاب برای سرمایه‌گذاری، خرید سهام شرکت‌های معتبر در بورس است. با تحقیق و تحلیل بازار، می‌توانید سهم‌هایی را انتخاب کنید که پتانسیل رشد بالایی دارند.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری: اگر با سرمایه‌گذاری در بورس آشنایی ندارید، می‌توانید از صندوق‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنید. این صندوق‌ها به شما این امکان را می‌دهند که با سرمایه‌گذاری در یک سبد متنوع از دارایی‌ها، ریسک را کاهش دهید.

خرید ملک: اگر بودجه کافی دارید، خرید ملک می‌تواند یک سرمایه‌گذاری مطمئن باشد. با افزایش قیمت ملک در طول زمان، می‌توانید از این سرمایه‌گذاری بهره‌مند شوید و همچنین می‌توانید ملک را اجاره دهید و درآمد ماهیانه کسب کنید. اگر هم بودجه کافی ندارید، می‌توانید به خرید متری ملک فکر کنید.

راه‌اندازی کسب‌وکار کوچک: اگر ایده‌ای برای کسب‌وکار دارید، می‌توانید از وام ازدواج برای راه‌اندازی آن استفاده کنید. این کار می‌تواند به شما کمک کند تا درآمد بیشتری کسب کنید و به استقلال مالی برسید.

تیم تولید محتوای رده
تیم تولید محتوای سایت رده با هدف ارائه اطلاعات دقیق و به‌روز درباره خدمات بانکی فعالیت می‌کند. این تیم با بررسی تخصصی محصولات و خدمات مالی مانند حساب‌های بانکی، تسهیلات و کارت‌های اعتباری، کاربران را در انتخاب بهترین گزینه‌ها یاری می‌دهد.
مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

تسهیلات بدون ضامن
×
تسهیلات بدون ضامن
تا ۲۰۰ میلیون تومان
ویپاد | ترابانک پاسارگاد