رده خبر تکذیب دستور افزایش سود 23 درصدی بانک‌ها؛ احتمال بازگشت سپرده‌های بلندمدت بیش از یک سال

تکذیب دستور افزایش سود 23 درصدی بانک‌ها؛ احتمال بازگشت سپرده‌های بلندمدت بیش از یک سال

خبر
نویسنده: رده
10 شهریور 1397

تکذیب سود 23 درصدی بانک‌ها

 بانک مرکزی درزمینهٔ افزایش نرخ سود که 23 درصد شده هیچ دستوری ارائه و ابلاغ نکرده و فقط ما تأکید کردیم که تمدید یک‌ماهه قراردادها، منحصر به سپرده‌های 2 تا 11 شهریور 96 بود. تأکید ما فقط بر این بود که تمدید یک‌ماهه قراردادها، منحصر به سپرده‌های 2 تا 11 شهریور 96 صورت بگیرد اما معلوم نیست چرا خبر سپرده‌های 23 درصدی اعلام شد! قطعاً یک سری از خبرسازی در این حوزه منافعی درزمینهٔ نرخ سود دارند که این صحبت را می‌کنند.

احتمال بازگشت سپرده‌های بلندمدت 2 و 3 ساله

تصمیم‌گیری در خصوص سود بانکی در دستور کار قرار دارد و احتمالاً در رابطه با سپرده‌های مدت‌دار تصمیم‌گیری خواهد شد و بعید نیست که سپرده‌های دو تا سه سال بار دیگر به شبکه بانکی بازگردد. البته در این مورد باید نظرات را بررسی و سیاست درست را اتخاذ کنیم تا بتوانیم کمترین ریسک را متحمل شویم.
 

برخورد بانک مرکزی با سودهای غیرقانونی

برخی بانک‌ها نرخ سود مصوب را رعایت نمی‌کنند و بدون توجه به آثار مخرب این اقدام به این روند ادامه می‌دهند و در مدت اخیر دست به تغییراتی در سود زدند که این به معنی مجوز بانک مرکزی نیست. رشد سریع شبه پول در تعیین نرخ سود و اضافه برداشت‌های بی‌قانون و قاعده از سوی برخی بانک‌ها قابل‌قبول نیست و با بانک‌هایی که این روش را در پیش بگیرند برخورد خواهد شد.

 

ابلاغ سپرده‌های ارزی جدید

دستورالعمل سپرده‌های ارزی از سوی بانک مرکزی به بانک‌های کشور ابلاغ‌شده است و از بانک‌ها خواهش می‌کنم تا مردم را برای ورود اسکناس به بانک و ایجاد جریان در بازار تشویق کنند. باور کنید که کشور در چارچوب یک جنگ اقتصادی از سوی دولتی قرارگرفته که هرروز باسیاست‌های جدی فشار بیشتری ایجاد می‌کند و ما باید یک سری سختی‌ها را قبول کنیم و نباید مانند برخی بچه پولدارها زندگی کنیم تا بتوانیم از این بازه فشار عبور کنیم.
 

افزایش چشمگیر ریسک بانک‌ها

مطالبات بانک‌ها از بانک مرکزی افزایش پیداکرده است. حجم پایه پولی ما به دلیل برداشت بانک‌ها یا مطالبات بانک‌ها از بانک مرکزی از تیرماه پارسال نسبت به تیرماه امسال 18.2 درصد افزایش‌یافته و باعث شده تا 150 هزار میلیارد ریال به بدهی بانک‌ها اضافه شود که برخی از افزایش حجم نقدینگی به این مسئله ارتباط دارد. ریسک بانک‌های ما به‌شدت در حال افزایش است و باید سریع‌تر فرآیندهای کاهش ریسک که در دستور کارداریم، اجرایی شود.

ناکارآمدی ارز تک‌نرخی

شرایط موجود ارزی محصول نا ترازی عمیق سیستم بانکی و رشد نقدینگی و اصرار برای ادامه آن است. اگر این روند به بی‌برنامگی های سیستم ارزی اضافه شود عامل اثرگذار شرایط موجود است. با توجه به فشاری که آمریکا در حوزه ارزی و نقل‌وانتقال برای ما داشت درست نبود خود را در تله سیاست این کشور قرار دهیم. در این شرایط ارز تک‌نرخی نمی‌توانست کارایی داشته و موفق باشد و به خاطر همین سیاست ارزی تغییر کرد.
 

ارز نفتی مختص کالاهای اساسی

ذخایر ارزی ناموس بانک مرکزی است و هدف اصلی عدم استفاده از ارز بانک مرکزی برای کنترل بازار است و تا حد ممکن این کار را نخواهیم کرد، از ارز نفتی فقط برای تأمین کالای اساسی استفاده خواهد شد مگر در شرایط خاص. این در حالی است که سالانه حدود 40 میلیارد دلار ارز ناشی از صادرات غیرنفتی وجود دارد که می‌تواند برای تأمین بازار کافی باشد.
 

کنترل نامحسوس قیمت ارز

ما در نرخ بازار ثانویه دخالت نمی‌کنیم اما این به آن معنا نیست که کنترل و دخالتی در بازار نداریم بلکه حتماً آن را به‌طور روزانه رصد می‌کنیم و حتی اگر لازم باشد، از طریق عرضه و تقاضا در آن دخالت خواهیم داشت. در حال حاضر 97 درصد مبادلات ارزی در بازار ثانویه و 3 درصد در صرافی‌ها در حال انجام است و نرخ سنا نیز که برآیند دو نرخ نیما و بازار است، بیشتر میل به نرخ نیما دارد. بنابراین نرخی که در سامانه سنا وجود دارد فرآیند نرخ معاملات در نیما و صرافی‌هاست و طبیعی است که این نرخ به نیما نزدیک‌تر باشد.

عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی این سخنان را در افتتاحیه همایش بانکداری اسلامی مطرح کرد

مطالبی که ممکن است به آن علاقه داشته باشید

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد

از اینکه نظرتان را با ما در میان می‌گذارید، خوشحالیم

بدون دیدگاه
  1. reza می‌نویسد

    کجا ۲۳ درصد میده اینقدر الکی شایعه پخش نکنید اینقدر سود سود کردید که سرمایه مردم تو بانکها رو بر باد دادید!

    1. نیوشا می‌نویسد

      بانک آینده 23 درصد میده، کن امروز حساب باز کردم

    2. شهریاری می‌نویسد

      واقعا همینطوره.بیچاره مردمی که به بانک اعتماد کردن

  2. س می‌نویسد

    کدوم بانک 23میده لطفا نام ببرید ……..اگه هم نه شایعه سازی نکنید………

  3. احمد می‌نویسد

    برو بابا بااین تورم بیا سود بانکی رو کن 7درصد

  4. Alireza می‌نویسد

    بجای اینکه سودهای سپرده فقط کم بشه بهتره که سودهای وامها هم همونطور و به همون نسبت کم بشه تا مردم بتونن وام بگیرن و اشتغال بوجود بیارن نکه سودوامها بشه۲۰%سود سپرده بشه۸%

  5. بهنام می‌نویسد

    فعلا تو این شرایط بهترین کار افزایش نرخ سود بانکی هست ودراولین فرصت باکارشناسای خبره اقتصادی سعی بر جلوگیری از افت ارزش ریال و افزایش نقدینگی

  6. محمد می‌نویسد

    باید سود بانکی بالا برود . باین وضعیت کرانی وتوروم . وفکر خوبی است که سالها هم طولانی بشود چون پول مردم تویه بانکها باقی میمانند نه راهیه بازار ارز(لعنتی) بشود مننون .

دریافت اعتبار اسنپ پی
×
دریافت اعتبار اسنپ پی
از ۲ تا ۲۰ میلیون تومن اعتبار بگیر بدون چک و سفته