همهچیز درباره کارت اعتباری بانک ملی
مشخصات کارت
دارنده این کارت میتواند تا میزان مشخصی که به آن سقف اعتبار گفته میشود از محل اعتباری که توسط بانک ملی ایران به آن اختصاص دادهشده است از مراکز فروش کالا یا خدمات خرید نماید. این کارتها در مبالغ ده میلیون ریال تا سقف یکصد میلیون ریال صادر و اعتبار آن گردشی است و پس از تسویه و یا بازپرداخت اقساط، اعتبار کارت تا میزان اولیه تجدید (شارژ) میگردد.
دریافت وجه نقد از طریق خودپرداز و یا کارتخوانهای شعب برای کارتهای اعتباری امکانپذیر نیست.
مزایای کارت اعتباری
- قدرت خرید بیشتر
- شرایط آسان دریافت
- مدیریت هزینه و آزادی عمل در پرداخت
- اعتبار مستمر
شرایط عمومی دریافت کارت
- داشتن حداقل 18 سال تمام
- دارا بودن یکی از انواع حسابهای قرضالحسنه جاری، پسانداز و یا سپرده سرمایهگذاری کوتاهمدت سیبا جهت اتصال به کارت اعتباری
- گردش مستمر حداقل شش ماه، ماهیانه به میزان 10 میلیون ریال در حسابجاری و یا میانگین مانده ششماهه 10 میلیون ریال برای دارندگان حساب کوتاهمدت (ویژه کارت اعتباری فراگیر)
- عدم سابقه چک برگشتی نزد شبکه بانکی کشور
- عدم بدهی غیر جاری
- ارائه درخواست کتبی به شعبه
- ارائه مدارک شناسایی و کارت ملی به شعبه
- ارائه مدارک شغلی دال بر اشتغال و میزان درآمد
- ارائه تضمینات یا وثایق موردقبول بانک
تذکر: در حال حاضر کارت اعتباری برای اشخاص حقوقی صادر نمیگردد
نرخ سود کارت اعتباری
- سود تسهیلات اعطایی بر اساس نرخ مصوب شورای پول و اعتبار برای عقد مرابحه محاسبه میگردد.
- بدیهی است در صورت عدم بازپرداخت تسهیلات در سررسیدهای مقرر، مبلغی بهعنوان وجه التزام تأخیر تأدیه بر اساس مقررات به مانده تسهیلات اضافه میشود.
- نرخ سود فقط به میزان اعتبار مصرفشده مشتری اختصاص مییابد و مبلغ مصرف نشده مشمول آن نمیشود.
- در صورت تسویه بدهی مشتری زودتر از موعدهای تعیینشده نرخ اختصاصیافته بر اساس زمان تسویه بدهی تعدیل میگردد.
هزینه صدور کارت اعتباری
- آبونمان کارت اعتباری، به میزان 2% مبلغ اعتبار در کارت اعتباری معمولی و 1% در کارت اعتباری فراگیر (این مبلغ در اولین صورتحساب منظور و از مشتری اخذ میگردد)
- دریافت نقدی مبلغ 50 هزار ریال هزینه صدور فیزیک کارت
- دریافت نقدی مبلغ 100 هزار ریال بهعنوان هزینه اعتبارسنجیهای مربوطه (استعلام چک برگشتی و بدهی معوق و …)
کارت اعتباری فراگیر
ویژگی کارت اعتباری فراگیر
کارت اعتباری فراگیر یکی از انواع کارتهای اعتباری بانک ملی ایران است که به دلیل شرایط خاص در خصوص تخصیص نرخ سود به مشتریانی که دارای حسابجاری با میانگین مانده ماهانه 10 میلیون ریال و یا کوتاهمدت با میانگین رسوب 10 میلیون ریال باشند بنا به نظر شعبه از مبلغ 10 میلیون ریال تا 50 میلیون ریال اعطا میشود.
دوره بازپرداخت (سررسید پرداخت) کارت اعتباری فراگیر، حداکثر یک سال بوده و دارنده کارت میتواند بدهی خود را حداکثر در 12 ماه پرداخت نماید
مزایای کارت اعتباری فراگیر
درصورتیکه مشتریان نسبت به پرداخت بدهی (مجموع خریدهای طی دوره یکماهه) به هر مبلغی اعم از کل اعتبار استفادهشده و یا قسمتی از آن در مهلت پرداخت (5 روز پس از تاریخ صدور صورتحساب) اقدام نمایند، بدهی پرداختشده مشمول هیچگونه سودی نمیشود.
پس از انتقال مانده بدهی به تسهیلات مرابحه، مشتری نسبت به پرداخت اقساط ماهانه (مندرج در صورتحساب ارسالی) اقدام خواهد نمود.
چنانچه دارنده کارت قبل از سررسید تسهیلات، نسبت به بازپرداخت تمام تسهیلات اقدام نماید، متناسب با مبلغ وصولی و زمان باقیمانده تا سررسید، سود محاسبهشده تسهیلات تعدیل و به مشتری تخفیف لازم اعطا میگردد.
برای دریافت کارت اعتباری فراگیر یک برگ قرارداد لازمالاجرا امضا گردیده و یک برگ چک بهعنوان ضمانت در بانک به امانت ضبط و نگهداری میگردد و نیازی به وثایق دیگر نیست.
کارت اعتباری کالای ایرانی
معرفی خدمت
کارت خرید اعتباری کالای ایرانی باهدف حمایت از تولیدات داخلی، رونق بخشی به اقتصاد و ارتقای رفاه عمومی، با هماهنگی دولت و پشتیبانی چند بانک ایجادشده است.
دارندگان این کارت میتوانند نسبت به خرید کالاهای مشمول طرح که سیاهه آن توسط وزارت صنعت، معدن، تجارت تعیین میشود، از طریق پایانههای فروش P.O.S مستقر در فروشگاهها و مراکز معرفیشده وزارت یادشده تا سقف اعتبار تعیینشده، بهصورت تدریجی یا یکجا اقدام و بهصورت اقساطی (حداکثر طی 12 قسط) یا یکجا نسبت به بازپرداخت بدهی خود اقدام نمایند.
صدور کارت اعتباری برای دو گروه هدف در نظر گرفتهشده است:
1- زوجهای جوان تازه ازدواجکردهاند که در سامانه قرضالحسنه ازدواج بانک مرکزی ثبتنام و شماره پیگیری دریافت نمودهاند و تا تاریخ 19/10/1394 موفق به دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج نشدهاند.
2-کارکنان رسمی و پیمانی دستگاههای اجرایی و بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری که حقوق و مزایای تعهد نشده ماهانه آنها حداکثر معادل پانزده میلیون ریال است.
شرایط دریافت کارت
الف) مزدوجین:
1- سقف اعتبار کارتهای اعتباری برای زوجهای تازه ازدواجکرده حداکثر معادل پنجاه میلیون ریال برای هر یک از زوجین است.
2- فرآیند و مدارک اعتبارسنجی و تأمین وثایق برای صدور کارت اعتباری برای زوجهای تازه ازدواجکرده مشابه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج است.
3- فرآیند معرفی زوجهای تازه ازدواجکرده به بانکها برای اخذ کارت اعتباری، همانند فرآیند اخذ تسهیلات قرضالحسنه ازدواج است.
ب) کارکنان رسمی و پیمانی دستگاههای اجرایی و بازنشستگان تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری:
1- درخواست کارت اعتباری توسط واحدهای منابع انسانی دستگاهها از متقاضیان اخذشده و بهصورت یک فهرست تنظیم میشود.
2- ذیحساب هر یک از دستگاههای اجرایی بر اساس مانده حقوق و مزایای تعهد نشده متقاضی نسبت به بررسی و تعیین حد و گواهی کسر از حقوق اقدام مینماید.
3- دستگاههای اجرایی فایل فهرست متقاضیان را مشتمل بر اقلام اطلاعاتی موردنیاز بانک تهیه و به همراه نامه حاوی معرفی رسمی متقاضیان و گواهی کسر از حقوق گروهی برای بانک عامل (بانکی که حساب کارکنان سازمانها و دستگاههای متقاضی نزد آن متمرکز بوده و حقوق و مزایای کارکنان و بازنشستگان بهحساب یادشده واریز میشود) ارسال مینماید.
4- حداکثر اعتبار قابل تخصیص به کارت اعتباری کارکنان و بازنشستگان کشوری حداکثر معادل چهار برابر حقوق و مزایای تعهد نشده ماهانه آنها (سقف گواهی کسر از حقوق) است.
سایر ویژگیها
نرخ سود نرخ سود تسهیلات اعطایی برای دارنده کارت معادل 12% خواهد بود.
درصورتیکه مشتریان نسبت به پرداخت بدهی (مجموع خریدهای طی دوره یکماهه) به هر مبلغی اعم از کل اعتبار استفادهشده و یا قسمتی از آن در مهلت پرداخت (مهلت 7 روزه تقویمی) اقدام نمایند، بدهی پرداختشده مشمول هیچگونه سودی نمیگردد. لیکن مانده بدهی پس از مهلت پرداخت بهعنوان یک فقره تسهیلات مشمول نرخ سود عقد مرابحه از تاریخ خرید خواهد گردید.
ازآنجاکه کلیه بدهی دارندگان کارت از سوی سازمانها و دستگاههای متبوع (از طریق صدور گواهی کسر از حقوق بهصورت تعهد کلی به بانک) تعهد و تضمین خواهد گردید، لذا جهت صدور کارتهای یادشده نیازی به ارائه وثایق و تضمینات نیست.
تبصره: فهرست کالاهای قابل خریداری، فهرست عرضهکنندگان کالاها از طریق: تارگاه دولت (www.dolat.ir)، شاپرک (www.shaparak.com) و وزارت صنعت، معدن و تجارت (www.mimt.gov.ir) در اختیار عموم قرار میگیرد.
نحوه پرداخت صورتحساب و پرداخت
در پایان هرماه صورتحساب مشتری برای آگاهی از میزان بدهی ارسال میگردد. دارنده کارت مکلف است چنانچه صورتحساب را تا 3 روز پس از پایان هر دوره (یک ماه) دریافت نکرده باشد، مراتب را شخصاً از نزدیکترین شعبه بانک و یا مرکز تماس کارت اعتباری پیگیری کند.
مهلت اعتراض به صورتحساب، حداکثر 3 روز پس از صدور صورتحساب است. رسیدگی به اعتراض و پاسخگویی به دارنده کارت حداکثر ظرف 2 روز کاری انجام میپذیرد.
چنانچه بانک، اعتراض دارنده کارت را قابلقبول بداند، موظف است صورتحساب را اصلاح و برای دارنده کارت ارسال کند. مشتری متعهد است در موعد مقرر نسبت به پرداخت بدهی مطابق با صورتحساب اقدام و در صورت تأیید اعتراض علاوه بر اصلاح صورتحساب در دوره آتی، مبالغ مورد اعتراض بهحساب ایشان واریز میشود.
صورتحساب به چند روش در اختیار مشتری (دارنده کارت) قرار میگیرد:
الف) ارسال به پست الکترونیک (ایمیل) معرفیشده از سوی مشتری
ب) مراجعه به سایت بانک ملی ایران بخش کارت اعتباری، منوی صورتحساب کارت اعتباری
ج) مراجعه به نشانی اینترنتیwww.bmicc.ir
د) با مراجعه به شعب بانک و درخواست دریافت صورتحساب
مدت بازپرداخت بدهی کارتهای اعتباری بر اساس مبلغ اعتبار تخصیصی حداکثر 2 سال (24 قسط متوالی) به شرح جدول ذیل است.
ردیف | مبلغ اعتبار تخصیصی (به ریال) | حداکثر اقساط بازپرداخت تسهیلات |
1 | 10.000.000 | 6 قسط |
2 | 20.000.000 | 12 قسط |
3 | 30.000.000 | 18 قسط |
4 | 40.000.000 الی 100.000.000 | 24 قسط |
نرخ سود و نحوه محاسبه:
* سود تسهیلات اعطایی بر اساس نرخ مصوب شورای پول و اعتبار برای عقد مرابحه محاسبه میگردد.
* بدیهی است در صورت عدم بازپرداخت تسهیلات در سررسیدهای مقرر، مبلغی بهعنوان وجه التزام تأخیر تأدیه بر اساس مقررات به مانده تسهیلات اضافه میشود.
دارندگان کارت میتوانند نسبت به پرداخت بدهی از سه طریق اقدام کنند:
الف) از طریق دستگاههای خودپرداز و انتخاب گزینه انتقال وجه کارت به کارت با شناسه پرداخت و انتقال وجه به کارت مجازی به شماره 6037991899604361 با شناسه پرداخت درجشده در صورتحساب.
ب) مراجعه به قسمت دریافت صورتحساب کارت اعتباری (دریافت صورتحساب کارت اعتباری(
ج) از طریق سامانه بام
• چنانچه مطالبات بانک ظرف مدت 2 ماه پس از تاریخ سررسید تسهیلات، وصول نشود، کارت موقتاً مسدود شده و امکان استفاده از میزان اعتبار باقیمانده آن به حالت تعلیق درآمده و بانک مراتب را به دارنده کارت اعلام مینماید.
• درصورتیکه حداکثر ظرف مدت 6 ماه پس از سررسید تسهیلات، مطالبات بانک از دارنده کارت وصول نشود، کارت ابطال و انجام اقدامات مقتضی بهمنظور وصول مطالبات صورت میپذیرد.
• درصورتیکه بنا به دلایل ذکرشده در موارد بالا، کارت 3 بار مسدود شود، کارت ابطال و انجام اقدامات مقتضی بهمنظور وصول مطالبات صورت میپذیرد.
• بانک میتواند در صورت عدم استفاده دارنده کارت ظرف مدت 2 ماه از اعتبار کارت، مفاد قرارداد، نسبت به ابطال زودتر از موعد کارت اقدام نماید.
• اعطای مجدد کارت، پس از بازپرداخت کامل دیون دارنده کارت، منوط به سپری شدن 2 ماه در مورد کارتهای مسدودی و 2 سال در مورد کارتهای ابطالشده است.
نکات ایمنی کارت اعتباری
• دارنده کارت اعتباری بایستی مشخصات خود را با مندرجات روی کارت و ضمایم آن کنترل نماید.
• فعال شدن کارت منوط به دریافت کارت توسط متقاضی و ارائه رسید تحویل آن است.
• دارنده کارت میبایست هرگونه تغییر در نشانی محل سکونت و یا تلفن تماس خود را به واحد ارتباط با مشتریان و یا شعب بانک ملی ایران و یا از طریق سایت شرکت توسعه سرمایه پیشگامان پویا اطلاع دهد.
• دارنده کارت و رمز مالک آن شناخته میشود همواره کارت و رمز را جداگانه نگهداری نموده و هیچگاه آن را در اختیار اشخاص دیگر قرار ندهید و در صورت سرقت و یا مفقود شدن آنها مراتب را در اسرع وقت به واحد ارتباط با مشتریان اطلاع دهید.
• در صورت ورود اشتباه رمز بر روی دستگاههای کارتخوان بیش از 3 مرتبه کارت غیرفعال شده و فعال نمودن مجدد آن منوط به طی کردن مراحل اداری مربوطه است.
تجربه نشون داده بانکهای ایرانی خیرشون به کسی جز کارمندای خودشون نمیرسه، من رفتم ثبت نام کنم گفتن فراگیر نمیشه ثبت نام کنی باید کارمند بانک باشی آخه سود فراگیر 12 درصده، کالای ایرانی رو هم گفتن وللش، کارمندای دولت فقط مرابحه یعنی 18 درصد میتونن ثبت نام کنن، بند و تبصره هم زیاد داره که طبق معمول هدف اینه غیرشفاف بودنه تا هر بلایی خواستن سر مشتری بیارن، ما کارمندا هم که همیشه محتاجیم به خدا بگن یه میلیون بگیر سرتو میبریم من نه نمیگم، یه ملیون خیلی پوله،گور پدر صاحب سر…
اینقد شرایط و بند و تبصره داره که 95 درصد مردم فک نکنم اصلا دنبالش برن
یه جور وامه مثل همه ی وام های دیگه ضامن و چک و کلی مدارک میخواد
کلمه عبور پیش فرضی که در نظر گرفتین حتما باید تغییر کنه ؟ یعنی بعد از اولین تراکنش اگه عوض نکنیم غیر فعال میشه؟
درصورت مفقودشدن کارت نحوه دریافت مجدد کارت چگونه است..باتشکر
مراجعه به شعبه بانک ملی و دریافت کارت جدید
با مراجعه به بانک فقط به فرهنگیان کارت اعنباری میدهند و اصلا از طرح فراگیر که در بالا گفتین مطلع نبود!! و گفت دستورالعملی نیومده و چیزی نمیدونه!!