بررسی گزارش شاپرک در مهر 1403
مطابق هر ماه گزارش شاپرک مهرماه منتشر شد. در این مطلب به بررسی و تحلیل گزارش شاپرک مهرماه 1403 پرداختهایم تا نوسانات سیستم پرداختی و وضعیت بازار را بررسی کرده باشیم. در مقالات پیشین همچون گزارش شاپرک در مرداد 1403 و گزارش شاپرک در شهریور 1403 به طور خلاصه و جامع، تعاریف مرتبط با این حوزه را نوشتهایم. در صورتی که هر یک از مفاهیم زیر برای شما قابل فهم نیست به آنها رجوع کنید.
خلاصه تغییرات در گزارش شاپرک مهرماه 1403
گزارش شاپرک مهرماه 1403 شامل تغییرات مهمی در حوزه پرداخت الکترونیک کشور است. در این گزارش نشان میدهد:
- در مهرماه 1403، 4.133 میلیون تراکنش به ارزش 10.220 هزار میلیارد ریال انجام شده است.
- کاهش تعداد تراکنشها: تعداد تراکنشها نسبت به شهریورماه 1.45 درصد کاهش یافته است.
- افزایش ارزش ریالی تراکنشها: ارزش ریالی تراکنشها با 2.74 درصد افزایش به 10.220 هزار میلیارد ریال رسیده است.
- افزایش سهم تراکنشهای اینترنتی: سهم تراکنشهای اینترنتی در مقایسه با تراکنشهای حضوری افزایش یافته است.
- بهبود کیفیت خدمات پرداخت الکترونیک: شاخصهای کیفیت خدمات پرداخت الکترونیکی بهبود یافته و میزان دسترسپذیری و آمادگی شبکه برای پذیرش تراکنشها افزایش یافته است.
سهم هر یک از ابزار پذیرش در مهرماه ماه 1403 چقدر بوده است؟
در مهرماه سال 1403 ابزار دستگاه کارتخوان فروشگاهی مطابق ماههای گذشته بیشترین سهم را از حجم تراکنش مردم داشته است.
در جدول زیر سهم ابزار پذیرش (از منظر تعداد) در مردادماه به همراه ماه قبل به منظور مقایسه طبقهبندی کردیم.
- همانطور که مشخص است کارتخوان فروشگاهی با سهم 42/91 درصدی, بیشترین تعداد تراکنش را در بین سایر ابزارهای پذیرش داشته است و ابزار پذیرش اینترنتی و ابزار پذیرش موبایلی به ترتیب در جایگاههای بعدی قرار گرفتهاند.
- از دلایل سهم بالای دستگاه کارتخوانهای فروشگاهی در هر ماه میتوان به مواردی همچون:
- اعتماد بیشتر کسبه
- محدودیت انجام تراکنش بر روی ابزار پذیرش موبایلی
- قدیمی بودن این ابزار و تعداد بالای ابزار کارتخوان فروشگاهی
- عدم نیاز این ابزار به تجهیزات مکمل
مقایسه شرکتهای PSP
تحلیل شرکتهای psp در مهر 1403 در یک نگاه
نکات جالب گزارش شاپرک مهر 1403
- در ماه مهر همانند ماه گذشته شرکت “فراپردازان آروند امید” جایگاه نخست در بهترین عملکرد از منظر نسبت خطای پذیرندگی به مجموع تراکنشها را به دست آورده است. الکترونیک کارت دماوند نیز در این شاخص ضعیفترین عملکرد را به خود اختصاص داد.
- در بررسی تعداد ابزارهای پذیرش فعال در مهر ماه همانند ماه گذشته, شرکت “پرداخت الکترونیک پاسارگاد” در ابزار کارتخوان فروشگاهی بالاترین سهم را در بین سایر شرکتها به خود اختصاص داده است. شرکت “پرداخت الکترونیک سامان” به ترتیب در دو ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی بیشترین سهم بازار را پوشش میدهند. در ماه گذشته در دو ابزار مذکور آسان پرداخت پرشین و تجارت الکترونیک پارسیان پیشتاز بودهاند.
- در بررسی شرکتها از منظر نسبت مجموع کارتخوانهای کم تراکنش و فاقد تراکنش مالی به پایانههای فعال ملاحظه شد بیشترین نسبت مذکور در شرکت “الکترونیک کارت دماوند” مشاهده میشود.
- نتایج شاخص بازار در بخش بانکهای پذیرنده حاکی از آن است که در مهرماه (همانند ماه گذشته) 1403 “بانک سپه” به لحاظ تعدادی و “بانک ملت” به لحاظ مبلغی بیشترین سهم از بازار تراکنشها را به خود اختصاص داده و در جایگاه نخست در بین تمام بانکهای پذیرنده قرار گرفتند.