ثروتمندان چگونه میاندیشند و چه استراتژیهایی را دنبال میکنند؟
همه افراد برای رسیدن به موفقیت مالی راههای زیادی را امتحان میکنند اما اکثرا شکست میخورند. چرا؟ چون موفقیت مالی ارتباط مستقیمی با الگوهای ذهنی افراد در مورد پول دارد. به طور کلی انسانها به دو دسته تقسیم میشوند: افرادی که مانند ثروتمندان فکر میکنند و افرادی که طرز فکری فقیرانه دارند. در این مطلب از رده به بررسی طرز فکر ثروتمندان و استراتژیهایشان میپردازیم.
الگوهای ذهنی هر فرد ارتباط مستقیمی با ثروت او دارد
هرکس به شکلی با پول و ثروت در ارتباط است. بعضی افراد به هرچیزی دست میزنند طلا میشود. بعضی دیگر با استفاده از یک ایده کسبوکار عالی پول هنگفتی به جیب میزنند؛ البته که ممکن است که بعد از موفقیت مغرور شوند و در یک سرمایهگذاری اشتباه همه ثروتشان را از دست بدهند. بعضی از افراد هم اصلاً سرمایهگذاری نمیکنند و همیشه هم نیازمند پول هستند. بنابراین ارتباط افراد مختلف با پول و ثروت متفاوت است.
اغلب افراد فکر میکنند که اگر اطلاعاتی درباره مدیریت مالی و راهکارهای تجارت داشته باشند، میتوانند به موفقیت مالی برسند. اما این طرز فکر کاملاً اشتباه است. چراکه موفقیت مالی ما وابسته به الگوهای ذهنی ماست که در ناخودآگاهمان نقش بستهاند. بنابراین فقط زمانی مسائل مربوط به درآمد و هزینههایمان تغییر خواهند کرد که الگوهای ذهنیمان تغییر کنند. این الگوها از تجربیات دوران کودکی و سرمشقهای فکری هر فرد نشات میگیرند. الگوهای ذهنی، رفتار ما را کنترل میکنند. به همین جهت است که میگوییم تنها با کسب اطلاعات مالی و تجاری نمیتوان به موفقیت مالی رسید. اگر میخواهید به یک میلیاردر تبدیل شوید، باید الگوهای ذهنی قدیمی خود را کنار بگذارید و با ذهنی جدید مانند یک میلیاردر فکر کنید.
الگوهای ذهنی ما از آموزشی والدین شکل گرفته است
الگوهای ذهنی ثروت ما، توسط آن چیزهایی که از والدینمان میشنویم شکل میگیرد. به طور مثال، وقتی یک کودک جملاتی مانند «پول چرک کف دست است» یا «پول چغندر نیست که از زمین رشد کند» را از والدینش میشنود، الگوی ذهنی او در مورد پول شکل میگیرد. اگر والدین فرد معتقد باشند که «پول خوشبختی و خوشحالی نمیآورد» الگوهای ذهنی فرزندشان فقیر شکل میگیرد، اما اگر والدینی به کودک خود آموزش دهند که «با پول همه چیز ممکن است»، فرزندی تربیت کردهاند که طرز فکر ثروتمندی دارد.
نکته: اکثر والدین نمیتوانند به کودکان خود در مورد ثروت آموزشهای مناسبی بدهند. از این رو الگوهای ذهنی اکثر افراد، فقیر شکل میگیرد. به همین دلیل است که آنها نمیتوانند مثل یک میلیاردر فکر کنند.
دیدگاه و طرز فکر ما نسبت به ثروت، تنها بر اساس چیزهایی که از والدینمان میشنویم شکل نمیگیرد. رفتارهای خاص والدین مانند «چگونگی کسب درآمد» و «چگونگی هزینه کردن پول» نیز الگوهای ذهنی ما را شکل میدهند. اگر کودکی از مادرش درخواست پول کند و او در پاسخ این درخواست بگوید که «باید از پدرت پول بگیری»، نتیجه این رفتار چه میتواند باشد؟
بدیهی است که الگوی ذهنی کودک به این شکل میشود که مردان مسئول امور مالی هستند و زنان نمیتوانند پول را مدیریت کنند. نتیجه این میشود که وقتی دختران بزرگ شدند، در ذهنشان نمیگنجد که میتوانند ثروتمند شوند.
۶ راز مهم که میلیاردرها به فرزندان خود آموزش میدهند
فردی که ذهنیت مناسبی درباره پول ندارد باید چه کار کند؟
دو راهکار در این مورد وجود دارد:
- راهکار اول آن است که دیدگاه والدین خود را بپذیرد و با درآمد کم کنار بیاید.
- راهکار دوم آن است که طغیان کند و ذهنیتی که از والدینش در مورد پول گرفته است را بشکند. تنها راه دوم است که میتواند او را به فردی ثروتمند تبدیل کند.
الگوهای ذهنی خود را بررسی کنید تا آماده تغییر شوید
اولین قدم برای رسیدن به موفقیت مالی این است که بفهمید، در محاصره الگوهای ذهنی اشتباه قرار دارید و به واسطه آنهاست که ثروتمند نمیشوید. بنابراین، شناخت الگوهای ذهنی کمک میکند تا بتوانید برای رسیدن به موفقیتهای مالی برنامهریزی کنید. نکته دیگری که به شما در برنامهریزی کمک میکند، تجزیهوتحلیل وضعیت مالیتان است. تهیه یک لیست از داراییهایتان به شما نشان میدهد که در حال حاضر چقدر ثروت دارید. مثلا حساب بانکیتان نشان میدهد که چقدر موجودی بالفعل دارید. ارزش داراییهای ثابت مانند ماشین، مسکن و غیره نیز نشان میدهد که پتانسیل مالی شما چقدر است. وقتی که همه اینها را در نظر بگیرید، میتوانید بررسی کنید که آیا توانایی سرمایهگذاری دارید یا خیر. همچنین میفهمید که تا چه حد میتوانید ریسک کنید.
با ایجاد عادتهای جدید از بند الگوهای ذهنی قدیمی خلاص شوید
افرادی که مانند یک میلیاردر میاندیشند، سعی میکنند با آموختن، الگوهای ذهنی قدیمیشان را پاره کنند و راههای پولدار شدن را بیاموزند. اما افراد با الگوی ذهنی فقیر هیچگاه به دنبال یادگیری نمیروند. آنها با جملاتی مانند «من از عهدهاش برنمیآیم» و «یادگیری چیزهای جدید دیگر از من گذشته است» باعث میشوند همواره در فقر بمانند.
الگوهای ذهنی ما در رفتار و عاداتمان نمود پیدا میکنند. بنابراین اگر میخواهیم از شر آنها خلاص شویم، باید الگوهای ذهنی جدید را آن قدر تکرار کنیم که در وجود ما تبدیل به عادت شوند. در حقیقت، هرکس بخواهد ارتباطش را با پول تغییر دهد، باید عاداتش را تغییر دهد. تلاش کنید تا عادتهای جدید در خود ایجاد کنید و تا زمانی که به یک میلیاردر تبدیل نشدید، از پا ننشینید.
افراد ثروتمند خودشان سرنوشتشان را میسازند
اگر میخواهید از نظر مالی موفق باشید، باید این تفکر را در خود نهادینه کنید که خودتان کنترلکننده زندگیتان هستید. کنترل زندگی به این معنی است که فرد بداند خودش باید تلاش و کار کند تا پولدار شود. نقطه مقابل این موضوع آن است که همیشه منتظر یک اتفاق یا شانس باشیم تا پولدار شویم.
افراد پولدار برای ثروتمند شدن قمار نمیکنند و یا منتظر نمیمانند تا ساک پول از آسمان در آغوش آنها بیفتد. افراد کمدرآمد غالبا خود را قربانی دیده و هرکس را که بتوانند سرزنش میکنند؛ دولت، کارفرما و یا شرایط اقتصادی. تا زمانی که متوجه نشوید این خودتان هستید که میزان موفقیت مالیتان را مشخص میکنید، تغییری در وضعیت شما ایجاد نخواهد شد. در واقع، بخش اعظمی از مشکلات مالیتان ناشی از رفتارهای خودتان است. این رفتارها از الگوهای ذهنی قدیمیتان نشات میگیرد. وقتی که آنها را شناختید، باید تلاش کنید که از شر آنها خلاص شوید.
۷ گام ساده برای رسیدن به استقلال مالی
ثروتمندان نگرش مثبتی درباره پول و فرصتها دارند
فقر مقدس نیست و این یک حقیقت کاملا واضح است که برای ثروتمند شدن باید پول را دوست داشته باشید. افراد فقیر غالبا انباری از افکار منفی درباره ثروت هستند و از مسئولیتهایی که با پول و ثروت در ارتباط باشد، هراس دارند. در واقع همین ترس است که در بسیاری از اوقات مانع پیشرفتشان میشود. ثروتمندان همواره بر روی فرصتها تمرکز میکنند اما تمرکز افراد فقیر فقط بر روی موانع است. نگاهی که ثروتمندان و فقرا به فرصتها دارند، یادآور موضوع نیمه پر و خالی لیوان است؛ ثروتمندان نیمه پر لیوان را میبینند و فقرا نیمه خالی آن را.
روانشناسان همواره تاکید کردهاند که ما شبیه چیزهایی که دوستشان داریم میشویم. اگر از ثروتمندان بیزار باشید، به طور غریزی به سمت شبیه شدن به آنها حرکت نخواهید کرد. همچنین هرگز مایل به ارتباط با افراد ثروتمند نخواهید بود. این موضوع میتواند فرصتهای پیش روی شما را محدود کند. بنابراین باید نگرش مثبتی نسبت به پول داشته باشید.
برای ثروتمند شدن اهداف بزرگ در سر داشته باشید
اگر از مردم بپرسید که شغل مورد علاقهشان چیست، اکثر آنها شغل کارمندی و بدون دردسر را انتخاب میکنند که درآمد محدودی دارد. آنها از کارهای بزرگ میترسند و از طرفی خود را هم لایق کارهای بزرگ نمیدانند. این یک معادله ساده است: بزرگ فکر کردن منجر به بزرگ عمل کردن میشود و راه را برای پولدار شدن هموار میکند. همچنین کوچک فکر کردن، برابر با درآمد کم خواهد بود. اما چطور میتوانیم عادت بزرگ فکر کردن را در خودمان ایجاد کنیم؟
پاسخ ساده است. بهترین راهکار این است که با افراد ثروتمند و موفق ارتباط برقرار کنید. به بیان ساده، اگر میخواهید با عقابها پرواز کنید، با اردکها معاشرت نکنید!
استفاده درست از پول، کلید افزایش ثروت است
ثروتمند شدن مهم است اما مهمتر از آن این است که ثروتمند بمانیم و ثروتمان را افزایش دهیم. ثروتمندان در اداره کردن پولشان ماهر هستند و آدمهای فقیر پولشان را بد اداره میکنند. مهمترین اصل در مدیریت صحیح پول این است که بین درآمد، هزینه و پسانداز خود تعادل مناسبی برقرار کنید. از طرف دیگر، داشتن درآمد غیرفعال (پولی که شما بدون کار کردن دریافت میکنید) برای ثروتمند شدن بسیار مهم است. اگر میخواهید ثروتمند شوید باید به جای پنهان کردن پول در بالش، مدیریت آن را یاد بگیرید. مهم نیست در چه حوزهای، راههای زیادی برای سرمایهگذاری وجود دارد که منجر به افزایش پول میشود.
اکثر مردم به اشتباه فکر میکنند درآمد بالا تمام چیزی است که انسان را ثروتمند میکند. از این رو وقتی میخواهند در مورد پول و ثروت صحبت کنند میپرسند: «درآمدت چقدر است؟». این طرز فکر کاملا اشتباه است. ثروتمندان همیشه بر روی ارزش خالص داراییهایشان (ارزش مادی هر نوع دارایی مانند املاک، اتومبیل سهام و غیره) تمرکز دارند. یعنی ارزش داراییهایشان را به عنوان ثروت در نظر میگیرند و نه درآمدشان. شما هم باید تلاش کنید تا حد ممکن درآمد خالص زیادی داشته باشید.
بینظیر بود 😍 ممنون بابت طرز فکر دقیق و ثروتمندانه که دقیقاً به همه نکات ثروتمند شدن توصیه شده